Måske tysk krav om ny forhandling om Femern

Det tyske statsrevisorat - Bundesrechnungshof - i Bonn kræver en genforhandling af aftalen mellem Tyskland og Danmark om Femern-forbindelsen, skriver Flensborg Avis.

De tyske statsrevisorer vil henstille til det tyske transportministerium, at aftalen, der er fra 2008, bliver genforhandlet, efter at der er løbet ekstra omkostninger på, og efter at der kommet mange borgerprotester.

Bundesrechnungshof stiller spørgsmålstegn ved, om det kan være rigtigt, at de tyske udgifter på oprindeligt 800 millioner euro (næsten seks milliarder kroner) er eksploderet til over 2,2 milliarder euro (over 16,4 milliarder kroner). Der henvises også til de mange borgerprotester.

Det vil derfor have trafikministeriet i Berlin til at undersøge, om man kan starte forfra på forhandlingerne, skriver Flensborg Avis.

Statsrevisorerne i Bonn noterer desuden i en endnu ikke offentliggjort rapport, som tv-stationen NDR citerer fra, at de 2,2 milliarder euro næppe rækker heller, fordi planlægningen af de tyske vej- og jernbaneforbindelser ved Femern fortsat ikke er afsluttede.

Sagen kommer nu for forbundsdagens budgetkontroludvalg i Berlin sidst i marts.

Formand for dette udvalg er den socialdemokratiske politiker Bettina Hagedorn, som netop har været i København denne uge for at udtrykke sin store skepsis over den økonomiske sammenhængskraft i Femern-projektet, som sammen med de tyske investeringer nu forventes at løbe op i 75 til 80 milliarder kroner.

/ritzau/

.

Dagens Gossip