Madanmelder: Der er en lille madeksplosion i Aarhus

Det er fantastisk, at Aarhus har fået tre Michelin-stjerner. Aarhus har ligget i dvale gastronomisk i mange år, men inden for det sidste halvandet til to år er der sket noget. Der er en lille eksplosion i Aarhus i øjeblikket.

Det siger dansk gastronomis grand old man, Bent Christensen, der mener, at de nye stjerner ikke er det sidste, vi har hørt til Aarhus.

- Jeg havde hørt rygter om, at Michelin ville uddele tre stjerner, men jeg havde ikke set den kombination. Det er overraskende for mig, at restaurant Gastromé, der er forholdsvis ny, allerede har markeret sig, men det er fint, siger han.

- Jeg har selv advokeret for de andre to - Frederikshøj og Substans - men jeg har også haft Restaurant Et som absolut værdig til at få en stjerne.

Aarhus kom første gang på Michelin-kortet torsdag, da inspektørerne uddelte en stjerne til hver af restauranterne Frederikshøj, Gastromé og Substans. De to restauranter Hærværk og Pondus blev udnævnt til Bib Gourmand - god mad til rimelige priser.

Bent Christensen har trods mere end 60.000 restaurantbesøg endnu ikke spist på Gastromé.

- Men det kommer til at ske snart, siger han.

Bent Christensen, der i 1978 udgav den allerførste danske Spiseguide og har udgivet den årligt lige siden, synes, det er herligt, at Michelin nu er kommet til Aarhus.

- Det har taget lang tid, men nu er de her. Men det bliver en sej kamp at få Michelin længere ud i landet, mener han.

- Michelin lever af at sælge dæk, og guiden er noget, de har som et markedsføringsredskab, og hvis de ikke ser en fantastisk idé i at poste penge ud i restauranter, der ligger i Præstø og Henne Strand, så gør det de ikke.

I København mener han, at det er flot, at AOC har fået endnu en stjerne, og at de øvrige restauranter har beholdt deres, men at der er oplagte emner, der er forbigået.

- Jeg savner stadigvæk Alberto K og Mielcke & Hurtigkarl. De er blevet forbigået endnu en gang, og det er kedeligt, siger han.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip