Madonna slås for danske Anne Mie

Popikonet Madonna slutter sig til koret af kendisser, som kræver 30 Greenpeaceaktivister - deriblandt en dansk kvinde - løsladt i Rusland.

- Disse 30 mennesker sidder fængslet i Rusland for en fredelig protest i Arktis. Løft jeres stemmer. Lad os få disse mennesker hjem, skriver Madonna i en besked, der kan læses på Greenpeace' Twitter.

Torsdag sendte Paul McCartney et brev til den russiske præsident, Vladimir Putin, hvori han udtrykte sit håb om, at aktivisterne kan komme hjem til jul. Også den franske skuespiller Marion Cotillard har lavet en happening til fordel for aktivisterne.

Den danske styrmandselev Anne Mie Roer Jensen, som var tredjestyrmand på skibet, og 29 andre aktivister fra Greenpeace sidder fængslet i Sankt Petersborg.

De russiske myndigheder krævede fredag varetægtsfængslingen forlænget med tre måneder.

De 30 Greenpeace-aktivister er fængslet, efter at deres skib, Arctic Sunrise, i september blev opbragt og ført til Murmansk i det nordlige Rusland.

Her gennemførte Greenpeace en protestaktion mod Ruslands olieboringer i Det Arktiske Ocean.

Både den tyske kansler, Angela Merkel, og den britiske premierminister, David Cameron, har udtrykt bekymring over behandlingen af aktivisterne og appelleret til Rusland om en fair proces.

Aktivisterne var oprindeligt sigtet for pirateri, der kan give op til 15 års fængsel, men disse sigtelser blev senere ophævet og erstattet med mildere, der kan give op til syv års fængsel.

Madonna har tidligere benyttet sin sceneoptræden i Rusland til at tale menneskerettigheder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip