Madredaktør: Danmarks gastronomi står stærkere end før

Det er ikke en skuffelse, at Noma er endt på dette års tredjeplads på ranglisten over verdens allerbedste restauranter efter at have ligget nummer et fire ud af de fem seneste år.

I hvert fald ikke hvis man spørger Ole Troelsø, som er madredaktør på Børsen.

- Pudsigt nok synes jeg jo, det er flot. Jeg opfatter det ikke som et nederlag, jeg ser det nærmere som en sejr, at de kan blive ved med at ligge så højt, siger han og fortsætter:

- Hvis man anlægger en overordnet betragtning, så står Danmark på sin vis stærkere end før på den måde, at vi har fire restauranter på listen.

Foruden Noma har danske Relæ nemlig også sneget sig op ad listen og er dette års nummer 45.

Derudover er også Geranium og Amass med i det fine selskab som henholdsvis nummer 51 og 66 på listen.

- I dag røg Relæ ni pladser frem, det er virkelig et flot spring. Det får mig til at tænke, at vi viser, at den danske gastronomi har et bredere fundament. Vi er ikke afhængige af én restaurant som Noma. Vi kan stå på flere ben, siger madredaktøren.

Selvom han undrer sig over, at den danske stjerne-restaurant må vige førstepladsen til fordel for en gammel kending, nemlig El Celler de Can Roca, der allerede har ligget nummer et, roser han det spanske spisested.

- Det er en fantastisk restaurant, som man kan sige har det lidt lettere end Noma, i og med, at de ligger i det sydlige Spanien og har masser af råvarer året rundt, hvor Noma jo skal kunne arbejde med det nordiske, siger han.

Han har selv spist på årets vinderrestaurant, og betegner maden som "moderne med klassiske råvarer".

Restauranternes verdensrangliste kaldes World's 50 Best Restaurants. Den offentliggøres af det britiske Restaurant Magazine.

/ritzau/

 

Dagens Gossip