Madrid-skandalen vil ingen ende tage for kronprins Frederik: Nu er der nyt

Skrevet af Emil Martesen

22 uger siden

|

12/12/2023
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Nu er der nyt fra DR i forbindelse med kronprins Frederiks omdiskuterede tur og dækning af sagen.

Dagens topnyheder

I en nylig udsendelse af 'Året i kongehuset' på DR, blev kronprins Frederiks omdiskuterede tur til Madrid for første gang nævnt, hvilket har vakt opsigt og kritik.

Men det faldt ikke ligefrem på et tørt sted for Ekstra Bladets kongehuskommentator, Kim Bach.

Han lagde ikke skjul på sin overraskelse og utilfredshed med DR's behandling af sagen, idet han beskrev det som 'løgn og latin' og en 'gigantisk skandale'.

I programmet lød det nemlig, at titelkrisen, som kongehuset sidste år ved denne tid stod i, var en meget værre situation for kongehuset end historierne om kronprins Frederiks tur til Madrid. Dette synspunkt blev dog stærkt kritiseret af Kim Bach, som fandt det overraskende, at DR overhovedet omtalte turen, idet han mente, at DR indtil da havde 'systematisk tiet den her sag ihjel'.

Kim Bach antydede, at DR's tidligere manglende omtale af sagen var blevet for pinlig, hvilket kunne have motiveret dem til at inkludere den i programmet.

Og nu har DR reageret på kritikken og forklaret deres redaktionelle valg. Niels Jacob Schøtt, chef for Event- og Programproduktion hos DR, udtalte i en mail til Ekstra Bladet, at det var et bevidst valg ikke at lade historien fylde mere i programmet, da den var baseret på rygter og ikke bekræftet:

"Da det er et program om året i Kongehuset, er det naturligt også at nævne den historie, som har fyldt i dele af pressen. Men der er samtidig tale om en historie på rygtebasis, som ikke er bekræftet og derfor er det også et bevidst redaktionelt valg, at den ikke fylder mere i programmet".

Kronprinsens tur til Madrid, hvor han tilbragte tid med den mexicanske jetsetter Genoveva Casanova, har skabt overskrifter i både danske og udenlandske medier. Kim Bach har efterfølgende udråbt kronprins Frederik til 'skandalernes konge' på baggrund af turen.