Mads Dinesens partner fængslet i kæmpe bedragerisag

En yngre tidligere bedrageridømt direktør er torsdag igen havnet bag tremmer. Denne gang sigtes han for dokumentfalsk og bedrageri for mere end 30 millioner kroner.

I grundlovsforhøret i Københavns Byret er den 33-årige mand blevet beskyttet af navneforbud.

Dommeren har besluttet at fængsle manden for fire uger, oplyser Bagmandspolitiet, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet.

Anholdelsen skete onsdag, og samtidig hilste betjente i en større koordineret aktion også på hans bekendte, der er 22 år.

Sidstnævnte er blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup. I nogle medier kaldes han champagnedrengen og er kendt for sin optræden i rollen som rig jetsetter i programmet "Kræsne Købere" på TV3.

Den 22-årige er blevet varetægtsfængslet i fire uger, skriver ekstrabladet.dk.

Den 11 år ældre direktør er en god bekendt af retssystemet. Blandt andet er han tidligere blevet idømt fængsel i fire år for bedrageri.

De nye sigtelser drejer sig blandt andet om, at han med falske kontoudtog skal have ført en revisor i Vordingborg bag lyset i forbindelse med en kapitalforhøjelse på 14 millioner kroner i et selskab.

Blandt de seks sigtelser er også et tilfælde, hvor han på en generalforsamling i et selskab i 2012 skal have brugt falske dokumenter om godt to millioner kroner.

Desuden beskylder Bagmandspolitiet den 33-årige for at medvirke til bedrageri over for et firma, da to BMW'er blev leaset. Firmaet risikerede at miste i alt 617.000 kroner.

Også såkaldt kreditbedrageri ved køb af møbler og andre ting for næsten 400.000 kroner indgår i sagen.

I Bagmandspolitiet kan den fungerende chef Henrik Helmer Steen torsdag ikke give oplysninger om, hvordan den 33-årige forholder sig til sigtelserne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip