Maduro beder USA ophæve sanktioner mod Venezuela

Venezuelas præsident, Nicolás Maduro, opfordrer USA's præsident, Barack Obama, til at ophæve sanktionerne mod landet.

Maduro kom med opfordringen under den første plenumsession på det panamerikanske topmøde i Panama City lørdag.

Han tilføjer, at han er villig til at tale med Obama for at få løsnet den anspændte situation mellem de to lande op og siger også, at han har forsøgt at få Obama i tale i de to år, der er gået, siden han overtog præsidentposten efter den afdøde Hugo Chávez.

- Men han har aldrig svaret på mine henvendelser, siger Maduro.

Maduro kræver desuden, at Obama tilbagekalder det dekret, der kalder Venezuela en trussel. Det er et irrationelt dekret, mener Maduro.

- Jeg respekterer dig, men jeg stoler ikke på dig, præsident Obama, fortsætter Maduro og tilføjer, at Venezuela ikke er antiamerikansk, men "antiimperialistisk".

Det Hvide Hus forsøgte forud for topmødet at nedtone spændingerne mellem de to lande og sagde, at den amerikanske regering ikke reelt mener, at Venezuela udgør en national sikkerhedstrussel, sådan som det står i sanktionsdokumenterne.

Maduro siger, at han har samlet millioner af underskrifter med krav om, at de amerikanske sanktioner mod Venezuela ophæves.

Washington indførte sanktionerne mod syv venezuelanske embedsmænd, der beskyldes for grove krænkelser af menneskerettighederne i forbindelse med oppositionens demonstrationer sidste år.

Det er den hidtil værste diplomatiske krise mellem USA og Venezuela, siden den socialistiske præsident, Nicolás Maduro, blev indsat i 2013.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip