Mælk og svin skæmmer pænt Sydbank-regnskab.

2015 var et godt år for Sydbank. Banken tabte generelt mindre på sine udlån, og da udgifterne blev holdt i ro, steg resultatet. Landbruget var dog stenen i skoen for banken, der måtte nedskrive mere på sektoren.

Det viser regnskabet for 2015.

- Vi har i 2015 haft udstrakt fokus på at forbedre vores kreditkvalitet, da det, sammen med en fortsat stram styring af omkostningerne, er hjørnestenen i at sikre en høj lønsomhed, skriver Karen Frøsig.

Regnskabet viste indtægter på 4,5 milliarder kroner, kun marginalt højere end i 2014.

Til gengæld faldt nedskrivningerne, der dækker over penge, en bank skal sætte til side for at dække tab på udlån, til 316 millioner kroner.

I 2014 var det tal 707 millioner kroner og i 2013 markante 1,9 milliarder kroner. Dermed kunne Sydbank notere sig et resultat på 1,1 milliarder kroner i 2015.

Mens nedskrivningerne som et hele er faldet, er Sydbank fortsat presset af landbruget, der giver hovedpiner i millionklassen.

- I hele 2015 har landbruget som branche fortsat været i en udfordret finansiel situation. Denne situation tager udgangspunkt i en generel stor gældsbyrde i erhvervet samt lave afregningspriser på landbrugsvarer – primært mælk og svin, skriver Sydbank.

Sydbank måtte i 2015 nedskrive 116 millioner kroner på landbrugskunder mod 76 millioner kroner sidste år.

Landbruget er da også noget, der spøger for Sydbanks 2016, hvor banken ellers venter yderligere fremgang.

- Der forventes lavere nedskrivninger i 2016. Usikkerheden om prisudviklingen i landbruget kan dog påvirke nedskrivningsniveauet, skriver Sydbank.

/ritzau/

 

Dagens Gossip