To mænd anholdt for attentatplaner mod Nicolai Wammen

Københavns Politi har efter alt at dømme sigtet to mænd for at planlægge et attentat mod forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

En af mændene siger til Ekstra Bladet, at han onsdag blev anholdt i forbindelse med en række ransagninger i København, og at han nu er sigtet for attentatplaner.

Forsvarsadvokat Bjørn Elmquist bekræfter over for Ritzau, at han er blevet kontaktet af en af de sigtede.

- Der er en person, der har henvendt sig og fortalt, at han er sigtet for nogle planer om et attentat mod forsvarsministeren. Han vil gerne have mig som advokat, siger Elmquist.

Advokaten fortæller, at de to mænd skal være sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 113 stk. 2, der handler om at "angribe eller øve tvang mod kongen eller den, der med hjemmel i forfatningen fører regeringen, eller mod ministrene (...).

- Jeg ved, at politiet opgav at fremstille dem i grundlovsforhør, så måske er det ikke så alvorligt, siger Bjørn Elmquist.

Også den anden sigtede har skaffet sig en advokat.

- Jeg kan bekræfte, at jeg er advokat for den ene af de to, og jeg kan bekræfte, at der er en sigtelse, siger advokat Andro Vrlic til Ritzau.

- Jeg har ingen kommentarer til det nærmere indhold af sigtelsen. Jeg skal have drøftet sagen indgående med min klient, siger Andro Vrlic.

Ifølge Politiken har de to mænd henholdsvis pakistansk og somalisk baggrund.

Hos Københavns Politi ønsker man ikke at kommentere sagen, men henviser til, at der i løbet af torsdag aften vil blive udsendt en pressemeddelelse.

Ifølge Ekstra Bladet har efterretninger omkring Nicolai Wammen og hans bopæl i de seneste uger ledt til en efterforskning, som onsdag udløste de to anholdelser.

Forsvarsministeren har siden terrorangrebet i København i sidste måned haft PET-beskyttelse, som relaterer sig til den konkrete sikkerhedssituation omkring ministeren, skriver avisen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip