Mænd dømt for budtjeneste med kokain

admin

425 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

Fire mænd har tirsdag i Københavns Byret fået tilsammen over 17 års fængsel for omfattende handel med kokain. De er dømt for at bringe kokain ud til kunder, der havde bestilt den ved at sende en sms med deres adresse.

Tre af mændene er dømt for at være kurerer, såkaldte hvide bude. De er dømt for at have medvirket til salg af 364, 1015 og 1554 gram, og det fik de henholdsvis to år og seks måneders fængsel, fire års fængsel og fire år og ni måneders fængsel for.

Den fjerde mand fandt retten skyldig i at have spillet en hovedrolle og medvirket til salg af mindst to kilo kokain. Det blev han idømt seks års fængsel for.

Kokainen blev bragt til adskillige adresser i københavnsområdet.

Handlen stod på fra juli til december 2014. Den mand, der anses for at være hovedmanden, menes at have været med hele tiden, mens de tre andre har medvirket i perioder.

Kunderne måtte betale mellem 500 og 700 kroner for den vare, de havde bestilt.

Hos de dømte mænd blev der konfiskeret beløb mellem 45.000 kroner og 285.700 kroner, som retten skønner er deres udbytte ved budvirksomheden.

En femte gerningsmand i sagen, som politiet har døbt operation Snehvide, er tidligere blevet dømt. Han fik 6. januar i Københavns Byret fem års fængsel i en tilståelsessag.

Den mand, som retten anser for hovedmand, vil frifindes og ankede på stedet sin dom. Det samme gjorde ham, der fik fire års og ni måneders fængsel. Også han vil frifindes for den del, som han ikke har tilstået, oplyser Ekstra Bladet.

De to øvrige dømte overvejer, om de vil anke.

Sagens anklager, Helene Chjeffer Boje, oplyser til avisen, at politiet har sendt bødekrav til cirka 100 kunder, der har købt kokain mellem fem og 80 gange. Omkring 90 bøder er betalt. De, der ikke bliver betalt, ender i retten.

/ritzau/