To mænd dømt for knivstik i halsen i Nykøbing Falster

Skrevet af admin

27/04/2015

Mest læste i dag

Et nævningeting har mandag valgt at frifinde to mænd på 33 og 23 år for drabsforsøg med kniv, som de var tiltalt for i Retten i Nykøbing Falster. Til gengæld er de blevet kendt skyldige i at have udøvet farlig vold.

Den 33-årige Martin Rasmussen har fået to års fængsel, mens den yngste er idømt fængsel i et år og ni måneder. Han har valgt at bede om tid til at tænke over, om han vil anke dommen.

Forbrydelsen fandt sted 30. juli sidste år omkring klokken 13.55 tæt på en McDonald's i Nykøbing Falster.

Her skulle de to mænd med forbindelse til Bandidos have tildelt en mand knivstik i ryggen, i det ene lår samt et cirka syv centimeter langt knivstik i halsen.

Kort efter overfaldet lød det fra politiet, at kniven var kommet frem under et større slagsmål på parkeringspladsen uden for fastfood-restauranten.

I anklageskriftet står der, at man stak med kniven "i den hensigt at dræbe". Men dét, mener retten altså ikke, er bevist.

Under sagen har de nu dømte nægtet sig skyldige i anklagen og har også nægtet at forklare om hændelsen over for dommer og nævninge.

Også offeret har nægtet at forklare om overfaldet i retten.

- Han påstod, at han ikke kunne huske noget, fordi han var i chok. Men det troede retten ikke rigtig på, hvorfor han faktisk blev taget i forvaring i to dage for at se, om det ville hjælpe på hukommelsen.

- Men det gjorde det altså ikke, siger Jeanette Wincentz Andersen, der var anklager i sagen.

De dømte har ifølge Retten i Nykøbing Falster tidligere været straffet for vold flere gange.

/ritzau/