To mænd dømt for at stjæle fra kirker og virksomheder

Et stort antal tyverier fra virksomheder og kirker på Københavns Vestegn sætter nu en dom på to unge mænds straffeattest.

De har blandt mange andre ting stjålet biler, motocross-cykler, værktøj og en ølvogn, oplyser politiet.

Den ene 23-årige, der kommer fra Hedehusene, blev idømt to år og seks måneders fængsel. Han fik dom for adskillige indbrud og for hæleri, i alt 33 forhold.

Den anden på 23 år, der kommer fra Helsinge, fik ni måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste. Han blev dømt for i alt syv forhold af indbrud og brugstyverier. Flere af de forhold, som de blev dømt for, er begået i fællesskab.

Indbruddene fandt sted hos både private og i virksomheder, men også i kirker og kirkebygninger rundt om i kredsen. Indbruddene skete blandt andet i Høje Taastrup, Ishøj og Hvidovre.

Københavns Vestegns Politi anholdt dem henholdsvis 21. februar 2014 og 20. marts 2014, og de har siddet varetægtsfængslet indtil dommen blev afsagt torsdag ved Retten i Glostrup.

Den 23-årige fra Hedehusene modtog dommen og blev varetægtsfængslet indtil afsoning. Den 23-årige fra Helsinge tog betænkningstid for at overveje, om han vil anke dommen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip