To mænd fængslet efter bandeskyderi i København

To mænd med relationer til bandemiljøet er tirsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et lukket grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg.

De to mænd, der er henholdsvis 22 og 29 år, er sigtet for drabsforsøg i forbindelse med søndagens skyderi på åben gade i København.

Begge blev anholdt mandag - et døgn efter at der blev affyret mindst seks skud mod en mørk Mercedes i krydset Nordre Fasanvej og Ørnevej.

Målet for skuddene var en 24-årig mand, som, mens skuddramaet stod på, kørte ind i gerningsmændenes bil, en sølvgrå VW Touran.

Politiet slog kløerne de to sigtede mandag aften nær Københavns Lufthavn i Kastrup, da betjente tilfældigvis stødte på dem.

Her var mændene kørende i en bil, men ikke i den VW Touran, som blev brugt i forbindelse med skyderiet.

Politiet mener, at både søndagens skyderi og en håndfuld andre skudepisoder på åben gade skyldes interne konflikter i to bandegrupperinger.

4. februar blev der skudt på Toftegårds Plads i Valby, hvor en 23-årig mand blev ramt i skulderen, da han kom kørende i en hvid BMW.

I dén sag er der dog endnu ingen anholdte.

Sidste år var der ifølge en opgørelse fra Rigspolitiet i alt 55 skudepisoder med bandemedlemmer eller rockere, og en del af disse fandt sted i det offentlige rum.

/ritzau/

 

Dagens Gossip