To mænd fængslet efter dramatisk biljagt i Nordsjælland

To mænd på 29 år er ved et grundlovsforhør tirsdag blevet varetægtsfængslet efter en dramatisk biljagt i Nordsjælland, hvor politiet affyrede flere skud.

Fire patruljevogne deltog i biljagten, der tog fart omkring klokken 20.45 mandag aften.

- For at få bilen til at standse måtte vi afgive skud mod den, fordi den var ved at vende og køre mod færdselsretningen på Helsingør Motorvejen nær afkørsel 15 i nordgående retning, sagde vagtchef Dan Houtved fra Nordsjællands Politi tidligere til Ritzau.

Ifølge politiet blev der skudt fire gange mod køretøjet - mod bilens motor og venstre baghjul, som efterfølgende punkterede.

For at standse bilen forsøgte politibetjentene først at påkøre den, men det lykkedes altså ikke. Og derfor blev der affyret skud.

Politiet satte jagten ind, da en patrulje nær Kvistgård spottede bilen og opdagede, at den var stjålet. I bilen sad der to mænd.

- Men da de vil bringe køretøjet til standsning, så vælger føreren altså at sætte farten op og køre med høj hastighed ned til Fredensborg, fortalte Dan Houtved.

Først efter godt 10 minutters biljagt, hvor hastigheden på et tidspunkt var oppe omkring 150 kilometer i timen i en zone med vejarbejde, hvor den tilladte hastighed er 80 kilometer i timen, lykkedes det betjentene at anholde de to mænd.

De to mænd er blandt andet sigtet for at flygte fra politiet og køre i en stjålen bil. Desuden er de naturligvis sigtet for en stribe overtrædelser af færdselsloven

I retten blev føreren af bilen fængslet til 14. januar, mens den anden blev fængslet til 3. januar. Ingen af dem kærede fængslingen til landsretten.

Det Uafhængige Politiklagenævn skal nu undersøge, om politifolkenes brug af pistolerne var berettiget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip