To mænd fundet skyldige i brutalt hjemmerøveri

To mænd på 24 og 28 år er torsdag ved Retten i Nykøbing Falster blevet kendt skyldige i et groft hjemmerøveri på Lolland.

En tredje mand på 22 år, som også var tiltalt, blev frifundet for hjemmerøveriet. Han blev dog fundet skyldig sammen med den 28-årige for at have solgt hash. De to blev også kendt skyldige i at have fået en uskyldig til at tilstå hjemmerøveriet.

Der var tale om et usædvanligt brutalt og modbydeligt hjemmerøveri, da tre mænd i februar 2013 trængte ind i en bolig på Rødbyvej i Søllested på Lolland.

I huset befandt sig to mænd på 52 og 66 år, som fik en hård medfart fra røverne, og især den ene mand blev udsat for røvernes skånselsløse brutalitet.

Manden fik hænderne bundet på ryggen, mens røverne slog og sparkede ham både i ansigtet og på kroppen.

Desuden lod røverne flere gange et glohedt koben sætte brændemærker på mandens venstre arm, og de stak en skarpladt pistol i mandens mund og truede med at trykke på aftrækkeren.

Den brutale fremfærd fik ofrene til at udlevere udlevere 11.000 kroner i kontanter, som var gemt i en pengeboks i huset. Røverne fik desuden udleveret et dankort med pinkode, som de efterfølgende brugte til at hæve 2000 kroner i en hæveautomat i Nakskov.

Endelig fandt nævningetinget to af mændene skyldige i falsk anmeldelse, da de fik en uskyldig til at melde sig selv til politiet og tilstå det voldsomme hjemmerøveri.

Det var i forbindelse med en større bandeaktion, at politiet i begyndelsen af maj sidste år fik et gennembrud i sagen. Her fandt man på en 24-årig mands bopæl i Nakskov flere effekter, der stammede fra røveriet.

Straffen for hjemmerøveri er som udgangspunkt fem års fængsel, men hvilken straf, mændene skal have, bliver først afgjort fredag.

Anklageren vil foruden fængselsstraf have den 28-årige serber og den 24-årige mand fra Bosnien udvist i forbindelse med dommen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip