Mændene går til bekendelse: Min bedre halvdel pakker min kuffert

En ny undersøgelse, baseret på svar fra 1000 rejsende og foretaget af den gratis rejsesøgemaskine Skyscanner.dk, viser, at mindre end halvdelen af alle mænd (44 procent) pakker deres egen kuffert.

Chokerende seks procent indrømmer, at de ALDRIG har pakket deres egen taske, når de skal på ferie. Selv når det kommer til en forretningsrejse, siger hele 27 procent af mændene, at det er deres partner, der pakker for dem. 

Og hvad er så årsagen til det? En tredjedel af mændene hævder, at det er fordi, deres partner ved, at de ellers ville glemme noget, og en ud af ti indrømmer, at det er fordi, de er for dovne. Yderligere 10 procent siger, at de rent faktisk beder deres partner om at gøre det.

Kontrol over partneres garderobe

Det ser dog ud til, at kvinder ikke nødvendigvis pakker for deres partner af rent altruistiske grunde. For mens en tredjedel af kvinderne, som pakker tasken for deres partner, siger, at det er fordi, de mener, de er bedre til det, så siger knap en femtedel, at de rent faktisk godt kan lide at gøre det.

10 procent af kvinderne indrømmer, at de gør det for at have bedre kontrol over, hvilket tøj deres partner har på, og 13 procent siger, at de benytter lejligheden til at smugle egne ejendele med i den andens kuffert.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Og det ser ud til, at kvinderne har en god grund til at ville stjæle noget af deres partners pakkeplads. 56 procent af kvinderne i undersøgelsen indrømmer nemlig, at de pakker mere end deres partner, og blot 12 procent af kvinderne hævder, at deres partner pakker mere end dem.

Når et par deles om en kuffert, siger 45 procent af kvinderne, at de får mere plads i kufferten end deres partner, mens blot 6 procent af mændene hævder, at de får mest plads.

Mænd er "sidste-øjebliks-pakkere"

Ekstra bagage er tilsyneladende en af årsagerne til, hvorfor kvinder begynder at pakke langt tid før mændene. 35 procent af kvinderne starter med at pakke et par dage før afrejse, mens dette kun gælder for 20 procent af mændene. Hele 44 procent af mændene pakker i sidste øjeblik – enten aftenen før eller blot et par timer før afrejse. Dette gælder blot for 30 procent af kvinderne.

- Det lader til, at det er kvinderne, der er familiens rejseleder. Vi ved fra en tidligere undersøgelse, at det er kvinden, der hovedsageligt står for research, planlægning og bestilling af rejsen, og nu har vi svar, der indikerer, at det i overvejende grad også er kvinden, der står for at pakke til rejsen. Der tegner sig et klart billede af, hvem der har bukserne på, når familien skal ud og rejse, siger Maria Paulsen, rejseekspert hos Skyscanner.dk.

 

Dagens Gossip