Mærsk-aktie sætter kursrekord efter syv år

A.P. Møller - Mærsks B-aktie lukker onsdag eftermiddag i rekordkurs 15.200 på fondsbørsen i København. Seneste rekord blev sat tilbage 18. juli 2007.

Da handlen med aktier lukkede klokken 17 var Mærsks B-aktie steget 3,3 procent. Det var også fremgang til Mærsks A-aktie, der steg 3,1 procent til 14.570 kroner.

Onsdagens stigning hænger sammen med, at aktieanalytikerne hos banken Nordea nu har større tiltro til det danske konglomerat.

Nordea meddelte tidligere onsdag, at banken løfter sit såkaldte kursmål for Mærsks B-aktie. Nordea tror nu, at aktien kan stige til 19.000 kroner inden for de næste 12 måneder mod en tidligere forventning om 15.500 kroner.

- Mærsk-aktiernes stigning hænger blandt andet sammen med, at Nordea har løftet kursmålet for aktien betydeligt. Det gav interesse for aktien, som i forvejen er inde i en god stime med positivt momentum, siger Martin Munk, der er aktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip