Mærsk-aktie sætter kursrekord efter syv år

A.P. Møller - Mærsks B-aktie lukker onsdag eftermiddag i det højeste niveau nogensinde. Den seneste rekord blev sat 18. juli 2007, før finanskrisen satte ind.

Da handlen med aktier stoppede klokken 17 på fondsbørsen i København, var Mærsks B-aktie steget 3,3 procent til 15.200 kroner. Det var også fremgang til Mærsks A-aktie, der steg 3,1 procent til 14.570 kroner.

I kroner og øre betyder onsdagens stigninger for de to Mærsk-aktier, at det danske konglomerat er blevet omkring 10 milliarder kroner mere værd. Den samlede markedsværdi for A.P. Møller - Mærsk beløber sig nu til omkring 327 milliarder kroner.

Onsdagens stigning hænger sammen med, at aktieanalytikerne hos banken Nordea nu har større tiltro til Mærsk.

Nordea meddelte tidligere onsdag, at banken løfter sit såkaldte kursmål for Mærsks B-aktie. Nordea tror nu, at aktien kan stige til 19.000 kroner 12 måneder frem i tiden mod en tidligere forventning om 15.500 kroner.

Det er udsigt til en forbedret indtjening og et højere udbytte til aktionærerne, der har fået Nordea til at have større tiltro til selskabet.

- Mærsk-aktiernes stigning hænger blandt andet sammen med, at Nordea har løftet kursmålet for aktien betydeligt. Det gav interesse for aktien, som i forvejen er inde i en god stime med positivt momentum, siger Martin Munk, der er aktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Det var ikke kun A.P. Møller - Mærsk, der satte kursrekord onsdag. Der var også medvind til medicinalselskabet Novo Nordisk, som steg 1,7 procent til 277,3 kroner, hvilket var den sjette lukkerekord ud af de syv seneste handelsdage.

Der var generelt set også god stemning på det danske aktiemarked onsdag. Det toneangivende C20 Cap-indeks, der indeholder 20 af de største danske børsnoterede selskaber, steg samlet 1,4 procent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip