Mærsk-aktien straffes efter rederiets nedjustering

A.P. Møller-Mærsks aktier falder kraftigt på børsen fredag morgen, efter at rederigiganten tidligere på morgenen har nedjustering forventningerne til 2015 markant.

B-aktien falder til omkring 7,2 procent en halv time efter åbningen klokken ni, mens A-aktien er 7,4, hvilket var ventet af analytikere efter Mærsks nedjustering af forventningerne for 2015 svarende til knap fire milliarder kroner.

Faldet i Mærsk-aktierne trækker C20 Cap i rødt, selvom 14 af indeksets 20 aktier ligger i plus.

Forventningerne til resultatet for indeværende år nedjusteres som følge af udviklingen i containerrederiet Maersk Line. Markedet for containere er lammet af overkapacitet og lave priser på at fragte containere.

Mærsk-gruppen regner nu med et underliggende resultat på 3,4 milliarder dollar i 2015.

Tidligere var forventningen et overskud på fire milliarder dollar, oplyste selskabet i en meddelelse til Fondsbørsen.

- Globale markedsvilkår har været svagere, end gruppen forventede. Især markedet for containershipping er i forhold til gruppens forventninger forværret, særligt i sidste del af 3. kvartal og i oktober.

- Gruppen forventer nu ikke nogen bedring i markedet i 2015. Der er taget initiativer til at tilpasse Maersk Lines netværk, skriver selskabet i meddelelsen.

Både nedjusteringen og det efterfølgende fald i de to toneangivende aktier, var ventet på forhånd af analytikere.

- Det har været tydeligt længe, at Maersk Line ikke har været godt kørende. Er det fuldstændig uventet? Nej. Vi vidste godt der var en risiko. Er det skuffende alligevel? Det er det vel lidt, siger Sydbanks Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

/ritzau/

 

Dagens Gossip