Mærsk bekræfter: Iran har frigivet containerskib i dag

Meldingen fra iranske myndigheder om, at containerskibet Maersk Tigris torsdag er blevet frigivet, bekræftes af det danske selskab Mærsk, som lejer skibet.

- Maersk Line er glade og lettede over at erfare, at Maersk Tigris er blevet frigivet af de iranske myndigheder i dag 7. maj, skriver Mærsk i en pressemeddelelse.

Skibet, som Mærsk lejer af Rickmers Shipmanagement, blev opbragt 28. april, på grund af en gammel fragtsag. Maersk Tigris har indtil torsdag været tilbageholdt i iransk farvand.

Danmarks udenrigsminister, Martin Lidegaard (S), glæder sig over, at Maersk Tigris nu er blevet frigivet, da det er vigtigt, at Danmark som søfarende nation kan bevæge sig i internationale farvande.

- For Danmark som søfarende nation er det selvsagt en prioritet, at internationale forpligtelser efterleves og at skibe kan navigere i området omkring den Persiske Golf. Det har vi også gjort klart i vores kontakt med de iranske myndigheder, siger Lidegaard.

Maersk Tigris blev opbragt i Hormuzstrædet med dets besætning på 24 personer - ingen af dem er danskere.

Alle har det godt, oplyser Rickmers Shipmanagement ifølge Mærsk.

Frigivelsen "sker efter en konstruktiv dialog med de iranske myndigheder, herunder Organisationen for Hav og Havne," skriver Mærsk.

Parterne vil forsætte en dialog om den fragtsag, som var årsagen til, at iranske myndigheder gik om bord på skibet og beordrede det ind mod kysten.

Containerskibet er allerede på vej mod Jebel Ali i De Forenede Arabiske Emirater.

/ritzau/

.

Dagens Gossip