Mærsk forventer milliardoverskud

Det er gode tider hos olie- og rederigiganten A.P. Møller - Mærsk, som kan opjustere forventningerne til 2014 fra et overskud på fire milliarder dollar til nu 4,5 milliarder dollar, oplyser selskabet.

Det svarer til et forventet resultat på 25 milliarder kroner og er et løft i udsigten på 2,8 milliarder kroner.

Opjusteringen kommer efter et meget tilfredsstillende halvår, lyder det fra topchefen i A.P. Møller - Mærsk, Nils Smedegaard Andersen. I første halvår 2014 lød resultatet før skat på 2,4 milliarder dollar - svarende til omkring 13 milliarder kroner.

- Gruppen leverede et meget tilfredsstillende resultat for første halvår af 2014 med en stigning i det underliggende resultat på 42 procent til 2,4 milliarder dollar. Resultatet er primært drevet af Maersk Line, APM Terminals og Maersk Oil, siger Nils Smedegaard Andersen i meddelelsen.

- Som følge af de gode resultater med at levere på Gruppens prioriteter, samt de solide finansielle resultater på tværs af Gruppen, opnået under udfordrende markedsforhold, opjusterer vi forventningerne for året til omkring USD 4,5 milliarder dollar, tilføjer han.

I andet kvartal trækker salget af aktierne i Dansk Supermarked op med 2,8 milliarder dollar, mens en stor nedskrivning fra olieproduktionen i Brasilien trækker ned med 1,7 milliarder dollar.

Resultatet før skat for kvartalet landede på 348 millioner dollar - svarende 1,9 milliarder kroner.

Den samlede omsætning for første halvår landede på 23,6 milliarder dollar - eller 131 milliarder kroner.

A.P. Møller - Mærsk kan med opjusteringen se frem til en væsentligt bedre bundlinje end i 2013, hvor selskabet fik et resultat på 3,6 milliarder dollar svarende til 21,2 milliarder kroner med den daværende dollarkurs.

Samtidig med opjusteringen afslørede A.P. Møller - Mærsk planer om aktietilbagekøb for 5,6 milliarder dollar over en periode på 12 måneder.

/ritzau/