Mærsk løfter sløret for sine politiske donationer

Tre dage før sin generalforsamling løfter A.P. Møller-Mærsk for første gang sløret for sine pengestrømme til de politiske partier

Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans.

Op til valget til Europaparlamentet i maj 2014 donerede den danske olie- og rederigigant samlet 500.000 kroner til flere partier i Folketinget.

Pengene gik til De Radikale, Liberal Alliance, Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti, der selv havde ansøgt om støtte. Pengene var "nogenlunde ligeligt fordelt", altså cirka 100.000 kroner til hvert parti.

Oplysningerne er kommet frem som følge af en række spørgsmål fra Frank Aaen, formand for foreningen Kritiske Aktionærer.

- Det er en åbenhed, som er ny, og det er vi selvfølgelig tilfredse med, siger Frank Aaen, der også er folketingsmedlem for Enhedslisten, til Finans.

I svaret til Frank Aaen skriver A.P. Møller-Mærsk, at man kun svarer på de politiske donationer for 2014, fordi generalforsamlingen omhandler det år.

Koncernen understreger over for Finans, at man ikke stiller betingelser sammen med sine bidrag til politiske partier.

Anders Würtzen, der er chef for public affairs i rederiet, ser det heller ikke som noget usædvanligt, at A.P. Møller-Mærsk har doneret, som det har gjort.

- Vi finder, at det er naturligt at yde støtte til det politiske arbejde, særligt i valgår.

- Ved dialog med politikere håber vi at opretholde viden om og interesse for de politikområder, der er vigtige for vores forretningsaktiviteter, siger Anders Würtzen til erhvervsmediet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip