Mærsk øger resultatet trods lav oliepris

I et kvartal præget af lave oliepriser øger A.P. Møller-Mærsk resultatet for første kvartal til næsten 1,6 milliarder dollar før skat.

Det er en forbedring på 365 millioner dollar i forhold til sidste år, og det er endda opnået på trods af en gennemsnitlig oliepris på omtrent det halve af, hvad den lå på for et år siden.

Således er det lykkedes for Maersk Oil at hive et resultat hjem på 208 millioner dollar, hvor de fleste analytikere ventede et nulresultat.

De lave oliepriser er samtidig kommet containerdivisionen Maersk Line til gode i form af lavere brændstofomkostninger.

Her er det også lykkedes at forbedre resultatet fra sidste kvartal, der lød på 454 millioner dollar før skat. Men selv om forbedringen på bundlinjen lød på 260 millioner dollar, så var det faktisk en smule lavere end forventet

Det flotte samlede resultat for hele koncernen betyder, at man opjusterer forventningerne til hele året til cirka 4 milliarder dollar.

Det er lidt højere end tidligere, hvor man forventede et overskud lige i underkanten af 4 milliarder dollar.

Administrerende direktør Nils Smedegaard Andersen bedyrer dog, at man fortsat vil have et skarpt øje på omkostningerne, specielt når det gælder de forretningsområder, der er præget af den lave oliepris.

/ritzau/

.

Dagens Gossip