Mærsk opjusterer forventninger med milliarder

A.P. Møller - Mærsk opjusterer forventningerne til 2014 fra et overskud på fire milliarder dollar til 4,5 milliarder dollar. Det svarer til 25 milliarder kroner og er et løft på næsten tre milliarder kroner.

Opjusteringen kommer efter et meget tilfredsstillende halvår, lyder det fra topchefen i A.P. Møller - Mærsk, Nils Smedegaard Andersen.

- Gruppen leverede et meget tilfredsstillende resultat for første halvår af 2014 med en stigning i det underliggende resultat på 42 procent til 2,4 milliarder dollar, siger han i meddelelsen.

- Resultatet er primært drevet af Maersk Line, APM Terminals og Maersk Oil, tilføjer han.

I første halvår 2014 fik A.P. Møller- Mærsk et resultat før skat på 2,4 milliarder dollar - svarende til omkring 13 milliarder kroner.

I andet kvartal trækker salget af aktierne i Dansk Supermarked op med 2,8 milliarder dollar, mens en stor nedskrivning fra olieproduktionen i Brasilien trækker ned med 1,7 milliarder dollar.

Den samlede omsætning for første halvår landede på 23,6 milliarder dollar - eller 131 milliarder kroner.

A.P. Møller - Mærsk kan med opjusteringen se frem til en væsentligt bedre bundlinje end i 2013, hvor selskabet fik et resultat på 3,6 milliarder dollar svarende til 21,2 milliarder kroner med den daværende dollarkurs.

/ritzau/