Mærsk presset af oversvømmet marked for containerfragt

Vinden blæser ikke i den retning, som skibsrederiet A.P. Møller-Mærsk havde forventet af de globale markedsvilkår.

Derfor nedjusteres forventningerne til resultatet for indeværende år som følge af, at udviklingen i containerrederiet Maersk Line er sejlet på grund.

Det er markedet for containere, som er oversvømmet, samt lave priser på at fragte containere, som fredag får A.P. Møller-Mærsk til at nedjustere forventningerne.

Mærsk-gruppen regner nu med et underliggende resultat på 3,4 milliarder dollar i 2015.

Tidligere var forventningen et overskud på fire milliarder dollar, oplyser selskabet i en meddelelse til Fondsbørsen.

I danske kroner er der tale om en nedjustering på knap fire milliarder kroner.

- Globale markedsvilkår har været svagere, end gruppen forventede. Især markedet for containershipping er i forhold til gruppens forventninger forværret, særligt i sidste del af 3. kvartal og i oktober.

- Gruppen forventer nu ikke nogen bedring i markedet i 2015. Der er taget initiativer til at tilpasse Maersk Lines netværk, skriver selskabet i meddelelsen.

Mærsk venter nu, at Maersk Line vil hente et overskud på 1,6 milliarder dollar, hvilket er 600 millioner dollar lavere, end da selskabet kom med halvårsregnskab i august.

Med nedjusteringen må der fra åbningen fredag ventes et pres på Mærsk-aktierne, selvom der er generelt positive tendenser at spore for aktiemarkedet generelt.

Nordea forventer, at A.P. Møller - Mærsk-aktien vil falde fem til ti procent efter nedjusteringen i Danmarks største virksomhedsgruppe.

- Det er en kedelig meddelelse, og jeg tror også, at aktien skal betydeligt ned på den, og det er endda selvom, at det var frygtet i markedet, at de ville komme med en nedjustering.

- Men nedjusteringen er større end det, vi havde forventet kunne komme. Vi venter derfor, at aktien vil falde 5-10 procent fra åbningen, siger senioraktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea til Ritzau Finans.

/ritzau/

 

Dagens Gossip