Mærsk sejler forsigtigt i ustabilt farvand trods overskud

A.P. Møller-Mærsk fastholder forventninger til 2014. I de ustabile økonomiske tider har koncernen valgt ikke at skrue op for forventningerne, men fastholder, at den vil opnå et resultat for hele året på 4,5 milliarder dollar.

Det oplyser koncernen i regnskabet for tredje kvartal, hvor den fik et resultat på 2,5 milliarder dollar før skat. Det er en fremgang på bundlinjen på en halv milliard i forhold til samme periode året før, hvor overskuddet før skat blev på knap to milliarder kroner.

Topchef hos A.P. Møller-Mærsk Nils Smedegaard Andersen er tilfreds.

- Vi er meget tilfredse med resultatet for tredje kvartal 2014, hvor vi leverede et underliggende resultat på 1,3 milliarder dollar drevet af operationelle forbedringer i Maersk Line, Maersk Oil og APM Terminals, udtaler han i meddelelsen til fondsbørsen.

Det er containerforretningen, olieforretningen og havneforretningen, der driver fremgangen og gør topchefen tilfreds.

I årets første ni måneder er A.P. Møller-Mærsks underliggende resultat forbedret med 729 millioner dollar sammenlignet med samme periode året før, det svarer til 25 procent. Mærsk føler sig godt rustet til de kommende udfordringer.

- Vi står godt rustet til at drage fordel af de muligheder, der kan opstå i et makroøkonomisk ustabilt marked, og på trods af forsigtighed i relation til forventningerne til markedsudviklingen for de kommende kvartaler, fastholder vi forventningerne til Gruppens resultat for hele året på omkring 4,5 milliarder dollar, siger Nils Smedegaard Andersen.

Omsætningen i årets første ni måneder landede på 35,9 milliarder dollar mod 35,4 milliarder dollar i samme periode året før.

Ses der på tredje kvartal, blev omsætningen på 12,1 milliarder dollar, hvilket kun er lidt mere end de 12 milliarder dollar i samme periode året før.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip