Mærsk trimmer forretningen: Sælger Danske Bank-aktier

A.P. Møller - Mærsk er på vej ud af Danske Bank efter 87 års medejerskab. I sin årsrapport for 2014 oplyser selskabet, at man har besluttet sig for at frasælge sine aktier i Danske Bank.

Det sker for at fokusere aktiviteterne i koncernen, hedder det.

- Vi har længe mødt et ønske fra aktionærer om, at virksomheden sælger sine aktier i Danske Bank, siger bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen.

Papirerne bliver dog i huset, for samtidig meddeler A.P. Møller Holding - som er ejet af A.P. Møller Fonden - at man overtager størstedelen af A.P. Møller - Mærsks ejerandel i banken, svarende til 15 procent af den samlede aktiekapital.

Dermed vil holdingselskabet sammenlagt eje 17,98 procent af aktierne, og målet er ved yderligere køb at øge andelen til 20 procent.

- Det sikrer, at banken har en aktionær med et langsigtet perspektiv på ejerskabet, som kan støtte op om banken og dens udvikling - også fremover, siger Ane Uggla, formand for A.P. Møller Holding.

Hun og Mærsk-familien har ifølge Jyllands-Postens erhvervssite Finans længe været imod at følge ledelsens anbefaling om at skille bankforretningen ud.

Men de lod sig overtale, fordi aktieposten i Danske Bank med salget af aktierne til A.P. Møller Holding fortsat vil være på familiens hænder.

- Vi tilsigter en langsigtet ejerstruktur, som befæster de historiske bånd, der har været mellem foretagendet og Danske Bank. Vi flytter aktierne til den anden side. Det er en stor beslutning, men også business as usual, siger hun i et interview med Finans.

Sidste år solgte A.P. Møller - Mærsk også sin andel i Dansk Supermarked. Den overtog samarbejdspartneren Salling Gruppen.

A.P. Møller - Mærsk er for nuværende den største enkeltaktionær i Danske Bank.

Provenuet fra salget af aktierne bliver udloddet til A.P. Møller - Mærsks aktionærer.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip