Mærsk undersøger iransk beskyldning om gæld

Maersk Line kan endnu ikke bekræfte iranske myndigheders melding om, at et containerskib ved navn Maersk Tigris blev tilbageholdt på grund af gammel gæld til et iransk selskab.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Maersk Line onsdag eftermiddag - cirka et døgn efter, at Maersk Tigris blev tilbageholdt af iranske myndigheder i Hormuz-strædet.

- Vi har været i kontakt med de iranske myndigheder - Irans Organisation for Hav og Havne. Den informerer, at tilbageholdelsen af Maersk Tigris er relateret til en angiveligt uafklaret sag om godskrav.

- Vi har dog ikke modtaget nogen skriftlig notifikation eller andet vedrørende dette krav og heller ikke om tilbageholdelsen af fragtskibet, lyder det i pressemeddelelsen.

Irans Organisation for Hav og Havne siger, at en domstol har givet ordre til, at skibet skulle beslaglægges, fordi der var fældet dom over Mærsk i en 10 år gammel sag om gæld til det iranske selskab Pars Talaie.

Ifølge iranerne vedrører sagen en transport fra den iranske havn Abadan til Dubai. Mærsk var hyret til at stå for transporten af gods, som aldrig nåede frem, lyder det.

Men da Mærsk altså endnu ikke kender til sagen, kan man ikke bekræfte, om den uafklarede sag er den "sande årsag til tilbageholdelsen af Maersk Tigris eller ej", lyder det fra Maersk Line.

Der var ingen danskere blandt de 24 besætningsmedlemmer, som befandt sig på skibet, da det blev tilbageholdt af iranske myndigheder tirsdag.

Mærsk har tidligere oplyst, at alle 24 skulle være i sikkerhed og have det godt under omstændighederne.

Skibet var på vej fra Sortehavet til Den Persiske Golf og blev tilbageholdt, da det befandt sig i Hormuzstrædet, som ligger op til Iran.

/ritzau/

Dagens Gossip