Mætte spanske VM-stjerner: Vi har mistet sulten

Nederlagene til Holland og Chile har sendt de forsvarende verdensmestre fra Spanien ud af VM med et ordentligt brag.

Og det er der en årsag til, for Spaniens altdominerende hold gennem de sidste otte år er simpelthen blevet mætte af succes.

Efter EM-titlerne i 2008 og 2012 samt VM-triumfen i 2010 kan Real Madrid-stjernen Xabi Alonso mærke en forskel ved den skuffende VM-slutrunde i Brasilien.

- Vi har ikke været i stand til at forblive sultne og bibeholde overbevisningen om, at vi skulle hente mesterskabet. Glæden og succeskvoten var opfyldt og mættet, siger Alonso.

- Fodboldmæssigt lavede vi for mange fejl. Vi mistede vores udstråling, og den slagkraft, som har betydet, at vi har vundet så mange kampe. Følelsen var ikke den samme hos os som i tidligere turneringer, forklarer Alonso.

Den sidste gruppekamp mod Australien er nu uden betydning for Spanien, og det ærgrer FC Barcelonas kreatør Andrés Iniesta sig over.

- Når tingene ikke lykkedes, så er det aldrig, fordi man ikke ønsker at vinde. Vi ønsker alle at vinde, men vi har ikke levet op til vores bedste.

- Vi har været oppe på de højeste tinder, men nu er vi nede på de laveste, erkender Iniesta.

Den udskældte Real Madrid-målmand Iker Casillas mener, at alle spillere må kigge indad og så ellers bare stå sammen i en svær tid med hård kritik af holdet.

- Engagementet har ikke været, som vi alle ønskede, og det er grunden til, at vi ikke har opnået positive resultater i de to første kampe.

- Realiteterne er som, de er. Holdet fortjente ikke at gå videre til næste runde, mener Casillas.

Holland og Chile er allerede gået videre til 1/8-finalerne inden de sidste gruppekampe.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip