Magasin skal betale erstatning til Hollandes veninde

En fransk domstol har beordret ugemagasinet Closer til at betale skuespilleren Julie Gayet en erstatning på 15.000 euro (omkring 112.000 kroner) for at have krænket hendes privatliv med afsløringerne af hendes forhold til præsident François Hollande.

Beløbet er væsentligt mindre end de 50.000 euro (373.000 kroner), som Gayet havde krævet efter de opsigtvækkende afsløringer.

Magasinet bragte fotos af den 59-årige Hollande og den 41-årige skuespiller, da de hver for sig ankom til en lejlighed, hvor de angiveligt havde stævnemøder.

Domstolen i Paris-forstaden Nanterre gav også magasinet ordre til at bringe hele dommen fra retssagen på dets forside.

Efter afsløringerne brød Hollande forholdet til sin daværende partner, den 49-årige journalist Valerie Trierweiler. Han har afvist at fremsætte yderligere kommentarer om sit privatliv eller sit forhold til Gayet.

Under retsmøderne sagde Gayets advokat, Jean Ennochi, at hans klient var blevet "jagtet" af pressen.

- Hun blev omringet af en sværm af fotografer, der opførte sig som om de jagtede et vildt dyr, hedder det i klagerne over pressen.

Advokaten for magasinet Closer, Delphine Pando, siger, at det var berettiget, at offentligheden fik kendskab til fotografierne.

- Sagen rejste blandt andet spørgsmål om præsidentens sikkerhed og Hollandes forpligtelser til åbenhed, siger hun.

Gayet har anlagt sag på to andre områder: en for andre fotos, som Closer har taget ind i hendes bil, og et sagsanlæg mod paparazzi fotografer, der bragte andres liv i fare med deres jagt på hende.

Gayet, som er mor til to, og som har medvirket i over 70 film i sin 20 år lange karriere, har holdt en lav profil i offentligheden, siden sagen blev kendt.

Valerie Trierweiler går med tanker om at skrive en bog om sin tid i Elysée-palæet.

- Jeg har ikke udelukket at skrive om min tid med Hollande, sagde Trierweiler for nylig.

Trierweiler mødte Hollande, da hun var politisk reporter for magasinet Paris Match.

Trierweiler havde officielt været sammen med Hollande, siden denne i 2007 forlod moren til sine fire børn, den tidligere socialistiske præsidentkandidat Ségolène Royal./ritzau/AFP

 

Dagens Gossip