Magasinet Vogue fylder 100 med hertuginde Kate på forsiden

Når den britiske udgave af det verdensberømte mode- og livsstilsmagasin Vogue på torsdag sender sit 100-års jubilæumsnummer på gaden, bliver det med ingen ringere end hertuginde Catherine af Cambridge på forsiden.

Det er første gang, at den fremtidige dronning af England pryder Vogues forside, men med sit tilsagn følger Kate, som hun er bedre kendt som, i fodsporene på prinsesse Diana, hendes mands afdøde mor, der flere gange prydede forsiden af Vogue.

- Hertuginden er glad for at spille en rolle i fejringen af en institution, der har været en platform for nogle af de mest berømte fotografer i dette lands historie, hedder det i en udtalelse fra hoffet ifølge The Guardian.

Den fotografi-interesserede Kate optræder på i alt syv billeder i jubilæumsnummeret.

Billederne er taget af Josh Olins i samarbejde med National Portrait Gallery i London, hvor nogle af billederne også skal indgå i udstillingen "Vogue 100: A Century of Style exhibition" i anledning af Vogues jubilæum.

Hertuginden er protektor for National Portrait Gallery.

Ud over hertuginde Kate og prinsesse Diana har flere andre britiske royale også optrådt på Vogues sider gennem tiden. Det gælder også selveste dronning Elizabeth, der dog ikke var forsidemodel.

Billederne af den 34-årige hertuginde Kate er taget i januar i Norfolk. Til de modeinteresserede kan det nævnes, at hun blandt andet optræder i tøj fra Burberry og Le Petit Bateau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip