Magnus Cort skuffer i norsk triumftog ved VM

26/09/2014

Det danske stortalent Magnus Cort formåede ikke at blande sig i medaljerækken, da der fredag blev kørt VM i landevejsløb for U23-ryttere i den spanske by Ponferrada.

Cort var anset som et godt bud på en medalje, men han måtte notere sig en skuffende 22.-plads.

På den sidste omgang stak nordmanden Sven Erik Bystrøm af sted, og på den sidste kilometer havde han 10 sekunder at give af. Han kørte sikkert guldet hjem fra spids og vandt med syv sekunders forspring.

21-årige Cort var med i feltet, der skulle slås om de sekundære medaljer, men dem var han altså slet ikke i nærheden af efter de 182 kilometer.

- Det er jeg ikke helt tilfreds med. Det er ærgerligt. Vi havde håbet på noget bedre, siger Magnus Cort til TV3 Sport.

Han sad ellers godt med i feltet, da det kørte ud til den sidste omgang på 18,2 kilometer.

Og da en portugiser stak i udbrud, førte Cort an i forfølgelsen og lignede umiddelbart en rytter med gode ben.

Det havde han dog ikke i slutfasen, og han ærgrede sig over sin disposition på sidste omgang.

- Vi var ellers godt med, men jeg dummede mig på sidste omgang. Jeg blev grebet af stemningen og gik med i et angreb. Jeg skulle ikke være gået med, men skulle have sparet på kræfterne, siger Cort.

Løbet sluttede i stedet i stor norsk triumf, da også bronzen gik til Norge i skikkelse af Kristoffer Skjerping.

Australieren Caleb Ewan tog sølv, mens endnu en nordmand - Sondre Holst Enger - sluttede som nummer fem.