Magnussen: Alonso-nyhed hæmmede mig

Skrevet af admin

|

12/12/2014

Dagens topnyheder

Den danske racerkører Kevin Magnussen erkender, at han bukkede under for presset, da ham midtvejs i Formel 1-sæsonen 2014 fik nyheden om, at Fernando Alonso ville forlade Ferrari og skifte til McLaren i 2015.

Torsdag blev Alonso officielt præsenteret hos McLaren, som samtidig meldte ud, at Jenson Button beholdt sit sæde, mens Magnussen blev degraderet til reserve fra den kommende sæson.

- Da Alonso kom ind i billedet, stod det klart, at enten jeg eller Button ville ryge ud. Alonso har det prædikat i Formel 1, der hedder, at han er den bedste kører lige nu.

- At jeg tror på, at jeg bliver bedre, er en ting. For McLaren handler det om kigge på tingene, som de er nu.

- Jeg vidste ikke, at Alonso og teamet havde haft kontakt i så lang tid, men jeg kendte til det i midten af sæsonen, hvor der var forhandlinger i gang, og hvor han endte med at sikre sig et sæde, siger Magnussen.

Alonso indrømmede torsdag, at han og McLaren allerede for over et år siden havde talt om et samarbejde.

- Så det har været en hård sæson, fordi jeg vidste, at enten Jenson eller jeg ville ryge, og den konkurrence, der er mellem teamkammerater, blev med det samme ekstra stor, da vi vidste, at en af os ville ryge, siger Magnussen, der tilføjer:

- Presset har været stort på mig. Jeg kom i Formel 1 med ingen erfaring, fordi man næsten ikke må teste længere, og jeg var i et topteam, som ikke var med i toppen. Og så kom situationen med Alonso, og det pres klarede jeg ikke godt nok.

- Det må jeg erkende. Jeg vil ikke komme i den situation igen, så jeg glæder mig til at vende tilbage til Formel 1 igen som en ældre kører og vise, hvad jeg kan. Jeg føler ikke, at jeg fik vist mit bedste i år, siger danskeren.

Magnussen, der håber på et comeback allerede i 2016, er indforstået med, at Formel 1-branchen er kynisk, som han altså mærkede brutalt på egen krop.

- Jeg er det nye, unge talent, som kan blive rigtig god i fremtiden. Men så har de to, som kan være gode med det samme, og så er det klart, at McLaren sætter ham den unge på pause, for han har masser af tid. Det forstår jeg godt.

- De kunne også have valgt mig, og så havde jeg gjort det lige så godt, hvis ikke bedre, men de valgte det sikre.

- Jeg har ikke været overrasket over noget. Jeg vidste godt, at det er denne måde, Formel 1 fungerer på. Det er en hård verden, og det er også derfor, at det kun er de bedste kørere, som overlever, siger Magnussen.

/ritzau/