Magnussen bliver sekser på belgisk favoritbane

Kevin Magnussen (McLaren) kan være godt tilfreds med den præstation, han leverede søndag eftermiddag, da han blev nummer seks i det belgiske Formel 1-grandprix på Spa-banen.

Det er danskerens næstbedste placering i et Formel 1-grandprix - kun overgået af andenpladsen i debuten i Melbourne.

Australieren Daniel Ricciardo (Red Bull) vandt løbet foran Nico Rosberg (Mercedes). Det er anden grandprix i træk og det tredje i sæsonen, at Ricciardo kører først over stregen.

Magnussen startede i syvende position, men blev hurtigt overhalet af Kimi Raikkonen, der fra start havde god fart i sin Ferrari.

Men det var forrest i feltet, at den store dramatik udspillede sig på de første omgange. Lewis Hamilton (Mercedes) overhalede omgående sin holdkammerat Nico Rosberg, og da tyskeren i en forceret manøvre forsøgte at tilbageerobre føringen, gik det galt.

De to Mercedes-racere kolliderede, Rosberg mistede sin frontvinge, mens Hamilton omgående måtte i pit med et flosset bagdæk, og briten faldt helt ned bagest i feltet.

Også Rosberg og Raikkönen måtte i tidlig pit, og en velkørende Kevin Magnussen udnyttede situationen til at avancere til en midlertidig femteplads en fjerdedel inde i løbet.

Danskeren har i løbet af ugen igen og igen erklæret sin store kærlighed til Spa-banen, og han lignede også en mand, der følte sig godt tilpas på den syv kilometer lange belgiske racerbane.

Halvvejs igennem grandprixet var Magnussen oppe som nummer fire, og selv om han efter et pitstop røg et par placeringer tilbage, viste han overskud og solid kørsel.

Helt bagest opgav Lewis Hamilton at gøre noget ved den håbløse situation, han var kommet i efter kollisionen med Rosberg og valgte at spare motoren.

Magnussen måtte kæmpe en sej kamp for at holde en lynhurtig Fernando Alonso (Ferrari) bag sig, og på tredjesidste omgang blandede også danskerens holdkammerat, Jenson Button, og Sebastian Vettel (Red Bull) sig i en tæt placeringskamp.

Vettel slap forbi på næstsidste omgang, og så måtte Magnussen nøjes med en sjetteplads og otte point til den samlede stilling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip