Magnussen: Dårlig start ødelagde mit løb i Ungarn

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen fik igen søndag et grandprix, hvor han endte langt fra top-ti og dermed point.

Efter lørdagens kvalifikation i Ungarn, hvor han kun fik en startplads som nummer 19, var der lagt op til et svært løb. Det endte med en 15.-plads, og det skyldtes især en svær start, fortæller danskeren efter løbet.

- Det, der ødelagde det hele, var, at jeg fik en dårlig start. I sådan en situation her, er det allervigtigste at få en rigtig god start.

- Det er ikke så mange muligheder for at komme forbi. Det er en bane, der normalt er svær at overhale på, så det havde været rart med en rigtig god start, siger Magnussen til TV3 Sport efter grandprixet.

Den 23-årige Renault-kører kæmpede sig hurtigt to pladser frem til en placering som nummer 17, og på et tidspunkt snusede han til pointene, da mange af konkurrenterne kørte i pitten før ham selv.

Han skulle dog også selv en tur i pitten, og derfor faldt han ned som nummer 16. Her lå han længe og kæmpede lige bag Romain Grosjean, men formåede ikke at overhale franskmanden. Alligevel er Magnussen dog optimistisk efter ræset.

- Det positive er, at vi har været hurtigere denne her weekend og været i stand til at køre os en lille smule op. Selv med en rigtig dårlig start og en ikke-optimal strategi formåede vi at komme lidt frem i rækkerne.

- Det er blevet nemmere at spare på dækkene, end det var før. Vi har gjort bilen hurtigere, og selv om det er en lille ændring, virker det rigtigt godt. Det er godt for resten af sæsonen, siger Magnussen til tv-stationen.

Holdkammeraten Jolyon Palmer klarede sig noget bedre, da han endte som nummer 12. Vinderen af dagens ræs blev briten Lewis Hamilton fra Mercedes, der med den placering også indtager førstepladsen i den samlede VM-stilling foran Nico Rosberg.

Næste grandprix køres om en uge i Hockenheim i Tyskland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip