Magnussen efter løb: Vi fik det maksimale ud af bilerne

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen er ikke ovenud lykkelig, efter at han endte på ottendepladsen i det amerikanske grandprix i Austin søndag.

Men samtidig er han realistisk i forhold til sin McLaren-racers formåen på banen.

- En ottendeplads er ikke et fantastisk resultat, men vi kunne helt ærligt ikke have fået mere ud af bilerne i eftermiddag, siger han efter løbet ifølge en pressemeddelelse fra McLaren.

Kevin Magnussens placering giver ham og holdet fire point. Hans holdkammerat Jenson Button sluttede som nummer 12 og fik dermed ingen point.

Ifølge teamet mistede begge kørere på grund af nedslidte dæk vejgreb hen mod slutningen at løbet, og det betød blandt andet, at Jenson Button blev overhalet af flere andre kørere i den sidste tredjedel af løbet.

- Det er ærgerligt, at Jenson gled ud af pointrækken til sidst. Hans dæk må have været nedslidte, men jeg var heldig med at være længere fremme på banen og havde et forspring til de bagvedliggende biler, så mine dæk blev ikke så slidte, siger Kevin Magnussen.

Mercedes-stjernen Lewis Hamilton vandt det amerikanske grandprix foran teamkammeraten Nico Rosberg, og det var britens femte sejr i træk og nummer 10 af 16 mulige i år.

Inden sæsonens sidste to løb topper Hamilton VM-tabellen med 24 point ned til sin tyske holdkammerat.

Sæsonens næstsidste grandprix - det brasilianske - køres i næste weekend. Sæsonen slutter af i Abu Dhabi 23. november, og det sidste grandprix i 2014 skiller sig ud fra mængden, da der gives dobbelt op på pointene.

Det betyder for eksempel, at vinderen i Abu Dhabi scorer 50 point i stedet for de normale 25.

Kevin Magnussen holder med sin ottendeplads fast i den samlede tiendeplads. Hans holdkammerat Jenson Button ligger nummer syv.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip