Magnussen efter tre timer i Formel 1-bilen: Jeg nød det

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen er ved godt mod efter at have gennemført sine to første træninger på grandprix-banen i Melbourne.

- Det var en stor oplevelse at komme ud at køre på banen og komme i gang med weekenden, siger Magnussen kort tid efter, at han havde afsluttet sin sidste omgang.

- Jeg synes, at det gik godt, og jeg nød det, tilføjer den tydeligvis trætte dansker.

Magnussen fik testet McLarens bil på en varm dag i Australien, og danskeren kørte ind blandt de 10 hurtigste i begge runder af træningen.

Den hurtigste omgang leverede han under fredagens sidste træning, hvor han kørte i tiden 1.31,031 minutter.

Fredag var kørernes første mulighed for at få prøvet bilerne af i forskellige situationer på Albert Park.

De 22 deltagere fik mulighed for at træne over to omgange af hver 90 minutter. Og der er stadig meget at arbejde med, erkender Magnussen.

- Alle står med en hel ny bil. Der er ikke nogen, der har prøvet at køre i de her biler før, så der er ikke nogen, der ved, hvad det er for nogle udfordringer, vi står overfor. Den nye "power unit" er en kæmpeudfordring, siger danskeren.

Formel 1-bilerne er fra denne sæson blevet ramt af en række nye krav. V8-motoren er blandt andet blevet skiftet ud med en mere kompleks V6-udgave, og det skal både teknikere og kørere vænne sig til.

Magnussens britiske holdkammerat, Jenson Button, endte også i den gode ende af feltet under træningen - hans hurtigste omgangstid var 1.30,510 minutter.

Danskeren vil derfor forsøge at lære så meget af sin erfarne McLaren-makker som muligt, så han kan vænne sig til banen i Albert Park, som han indtil nu kun havde kørt i en Formel 1-simulator.

- Jeg lærte meget om banen. Det er en hel ny bane for mig, og jeg skal helt sikkert lige bruge noget tid på at føle mig til rette på banen.

- Så det er godt, at jeg har noget rigtig god data fra Jenson at kigge på. Han er sindssygt hurtig, siger Magnussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip