Magnussen ender som nummer ni på Hockenheim

Kevin Magnussen (McLaren) endte som nummer ni i det tyske Formel 1-grandprix på Hockenheim-banen. En suveræn Nico Rosberg (Mercedes) vandt og udbyggede sin samlede føring.

En niendeplads må siges at være en skuffelse for Magnussen, som på fornem vis havde kørt sig op til en startplacering som nummer fire i lørdagens kvalifikation.

Men Magnussen fik en ærgerlig start, da han efter et sammenstød med Williams-køreren Felipe Massa faldt tilbage fra en placering som nummer fire og helt ned som nummer 21 i Formel 1-grandprixet på Hockenheim.

Magnussen kunne køre videre efter uheldet, mens Massa udgik efter sammenstødet.

Massa begyndte som treer side om side med Magnussen i anden startrække, og da den 21-årige dansker forsøgte at overhale i første sving, så trak brasilianeren sig ikke.

Det betød kontakt, så Massa nærmest slog en sidelæns kolbøtte, inden han frustreret, men uskadt måtte udgå. Williams-bilen havde mistet noget af bagenden ved sammenstødet og kunne ikke fortsætte.

- Stort sammenstød for Felipe, men han er ude af bilen og på vej i garagen, lyder det fra Williams på Twitter.

Magnussen avancerede ret hurtigt til en placering som nummer ni efter 23 af de i alt 67 omgange, og den placering erobrede han også tilbage efter et pitstop.

Magnussens holdkammerat Jenson Button endte som nummer otte, efter at englænderen var begyndt som nummer 11.

Der var mange underholdende dueller mellem mange af kørerne, og især Ferrari og Red Bull havde for andet grandprix i træk en hård kamp om placeringerne.

Fernando Alonso (Ferrari) og Sebastian Vettel (Red Bull) kørte flere gange side om side, og Alonso fortsatte duellen med Red Bulls anden kører, Daniel Ricciardo.

Alonso overhalede fem omgange før målstregen Ricciardo, og det betød, at spanieren endte som nummer fem.

Tyske Rosberg vandt grandprixet til stor jubel for hjemmepublikum, som kunne se favoritten føre løbet fra start til slut.

Rosbergs holdkammerat Lewis Hamilton begyndte som nummer 20, men kæmpede sig helt op som nummer tre.

Dermed fører Rosberg med 190 point, mens Hamilton har 176 på en samlet andenplads. Magnussen har 37 point på niendepladsen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip