Magnussen er den eneste debutant på Sepang-banen

Formel 1-kørerne er fredag gået i gang med træningsløbene på Sepang International Circuit, som søndag lægger asfalt til årets andet løb i sæsonen.

Og som den eneste af de 22 kørere er danske Kevin Magnussen debutant på banen. Han kender den kun fra simulatoren hjemme i McLarens hovedsæde i England.

Og der venter ham en stor oplevelse ifølge hans erfarne holdkammerat Jenson Button, der har 249 Formel 1-løb bag sig.

- Det er en sjov og udfordrende bane med langt bedre muligheder for at overhale, end tilfældet var i det første løb på Albert Park i Melbourne, siger Jenson Button.

Den 34-årige brite triumferede i 2009 på Sepang-banen. For øvrigt efter at løbet blev afbrudt efter 31 omgange på grund af et tropisk regnskyl.

Anlægget cirka 60 kilometer uden for hovedstaden Kuala Lumpur har den næstlængste strækning fra startlinjen til det første sving af samtlige de 19 Formel 1-baner.

Og det bringer hastighederne op på cirka 300 kilometer i timen, inden kørerne for første gang skal have foden på bremserne og dreje på rattet. I svinget falder hastigheden til cirka 80 kilometer i timen, før der igen bliver gasset op til 280 kilometer i timen.

- Der er mange hurtige sving på banen, men de vigtigste er faktisk de langsomme, for det er her, man befinder sig længst tid, siger Jenson Button.

Otte af de hidtil 15 grandprix-løb i Malaysia er blevet vundet fra pole position.

Men løbet er også blevet vundet af kørere, som startede helt nede fra ottende position. Det siger noget om mulighederne for at presse sig frem i feltet på den 5,5 kilometer lange bane, der visse steder er helt op til 22 meter bred.

Og to gange - Nick Heidfeld i 2005 og 2009 - har en kører formået at køre sig til en podieplads fra en startplads som nummer 10.

Ud over Kevin Magnussen er der to andre debutanter i Formel 1-feltet: Og de kender begge Sepang.

Svenskeren Marcus Ericsson (Caterham Renault) fra GP2-serien i 2012 og 2013, mens Torro Rossos unge russer Daniil Kvyat to gange har vundet på Sepang i løbsserien BMW Pacific.

McLarens bedste resultat på Sepang er dobbeltsejren til Fernando Alonso og Lewis Hamilton i 2007.

- Sepang er hård for bilerne, men jeg nyder virkelig at køre på den, konstaterer Jenson Button.

/ritzau/

 

Dagens Gossip