Magnussen før Monaco: Jeg er glad og tilfreds

Søndag køres der igen løb i Formel 1 - denne gang i Monaco.

Efter en fænomenal sæsonstart med en andenplads i første løb er det gået den gale vej i tabellen for McLaren-danskeren Kevin Magnussen. Senest i Barcelona, hvor han måtte nøjes med en samlet 12.-plads, hvilket ikke udløser point.

Trods nedturen er Magnussen positiv før opgaven i Monaco, der åbnes med træning første gang torsdag.

- Det er mærkeligt for mig at komme fra et grandprix, hvor jeg sluttede som nummer 12, og så være tilfreds med min egen indsats.

- Men Barcelona-weekenden lærte mig en hel del om at sætte og forholde mig til mine egne forventninger, siger Kevin Magnussen i en pressemeddelelse fra holdet.

Videre slår danskeren fast, at han i Barcelona fik bedre styr på bilen, og havde han ikke haft så store problemer under kvalifikationen, hvilket betød en startplacering som nummer 14, er han sikker på, at det var blevet til point i Barcelona.

Danskeren ligger nummer ni i VM-stillingen med 20 point, tre færre end holdkammeraten Jenson Button, der er nummer otte i VM-stillingen. Begge er de uhyre langt efter de to Mercedes-kørere Lewis Hamilton og Nico Rosberg.

Mercedes har vundet samtlige grandprixer i denne sæson.

Magnussen erkender blankt, at McLaren ikke har farten til at konkurrere helt i front med Mercedes, men han er mere tilfreds med sin bil nu end tidligere på sæsonen.

- Jeg er mere glad for bilen nu. Ikke kun med min egen kørsel, men også med den måde, jeg arbejder sammen med mine ingeniører omkring opsætningen.

- Vi har ikke løst gåden helt endnu, men tingene går den rigtige vej, siger danskeren.

Grandprixet i Monaco er det sjette i år - ud af i alt 19 løb.

Magnussen hentede i marts 18 point med andenpladsen i første løb i sæsonen i Melbourne, derefter fulgte en niendeplads med to point til følge i Malaysia.

I årets tredje løb udgik danskeren i Bahrain, i Kina blev han nummer 13, mens det blev til en 12.-plads i Barcelona. De tre seneste løb har udløst nul point til Magnussen.

I Monaco er der træning torsdag og lørdag, kvalifikation senere lørdag og løb søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip