Magnussen: Har aldrig oplevet noget lignende

Skrevet af admin

05/07/2014

Mest læste i dag

Kevin Magnussen lignede længe en af de dårligste kørere i den tredje og afgørende fase i kvalifikationen til det britiske Formel 1-grandprix.

Det lignede i slutfasen en sidsteplads som nummer 10, men McLaren-holdet tog en taktisk klog beslutning, og så endte danskeren i stedet som femmer i engelske Silverstone.

Mens flere andre kørere blev i pitten på grund af regnen og de glatte forhold, så blev Magnussen sendt ud igen i de sidste minutter af lørdagens kvalifikation. Og det var klogt, for det var pludselig blevet tørt.

- Vejrforholdene skiftede sindssygt hurtigt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende.

- Jeg var lige ved at sige til gutterne over radioen, at vi ikke behøvede at køre mere, fordi det stadig regnede. Det var totalt glat, da jeg kom ind i pitten, siger Magnussen.

- Og da jeg kom ind i pitten, blev det ved med at regne, og jeg sagde: Der er ikke nogen grund til at gå ud igen.

- Men så var det lige pludselig tørt, og vi blev taget lidt på bagbenene. Men jeg er glad for, at vi kunne komme i top-fem. Jenson blev treer, og det er godt gået af ham, siger Magnussen.

Magnussens teamkammerat Jenson Button endte som nummer tre - lige efter Nico Rosberg (Mercedes), som snuppede pole position, og Sebastian Vettel (Red Bull) på andenpladsen.

Magnussen havde personligt ikke regnet med, at han kunne forbedre sin tid med flere sekunder på den sidste rundtur på Silverstone-banen.

- Jeg troede ikke på det. Men det endte med at være tørt til min store overraskelse.

- Vi er glade for at være i en god position i tidtagningen. Men vi forbliver ydmyge søndag, understreger Magnussen.

Søndagens grandprix begynder søndag klokken 14 dansk tid.

/ritzau/