Magnussen har et spinkelt håb om Formel 1 næste år

Skrevet af admin

|

12/12/2014

Dagens topnyheder

Den vragede Formel 1-kører Kevin Magnussen kan, hvis han er heldig, komme til at køre med i motorsportens ypperste klasse i 2015 alligevel.

Flere Formel 1-teams er presset økonomisk, og i værste fald kan det betyde, at McLaren bliver bedt om at stille op med tre biler i løbene, hvis for mange teams dropper ud af Formel 1.

Derfor vil Magnussen, som er blevet degraderet til reservekører for McLaren, holde formen ved lige i vinterpausen.

- Måske en tredje bil bliver sat ind. Hvis det sker, skal jeg være klar til at træde ind med det samme. Jeg går ind i vinteren og forbereder mig som om, at jeg skal køre Formel 1.

- For hvis der sker noget med de teams, der er i krise nu, så kan der måske komme en tredje bil, og jeg skal være klar i det tilfælde. Chancen er minimal, men den er der, siger den 22-årige dansker.

I 2014 blev Caterham og Marussia sat under administration på grund af dårlig økonomi, og det er uvist, om de to teams vender tilbage i 2015.

Det efterlader Formel 1-feltet på kun ni teams, og hvis flere falder fra, kan det komme på tale at sætte en tredje bil ind.

McLaren-boss Ron Dennis er klar til at sende en tredje bil på banen, hvis situationen opstår.

- Jeg synes ikke, at det er en god idé med tre biler fra det samme team, men vi har en kontrakt, og hvis vi skal køre med tre biler, så vil jeg have de bedste kørere til vores tre biler.

- Det er også derfor, at vi besluttede os for den kørersammensætning, som vi endte med, siger Ron Dennis.

Han kalder duoen Fernando Alonso/Jenson Button, som er teamets faste kørere nu, for den bedste duo i Formel 1-feltet, og sammen med Magnussen mener Ron Dennis, at McLaren har de bedste kørere, hvis der skal sendes en tredje bil på banen.

/ritzau/