Magnussen: Jeg er kun i Formel 1 for at vinde VM-titler

Det har været en blandet Formel 1-sæson for Kevin Magnussen. Den danske rookie bragede ind på den store scene med en andenplads i sit debut-grandprix i Australien, men siden har der været langt mellem succeserne.

Endnu er Magnussen heller ikke sikker på, at han skal køre for McLaren i næste sæson, da der ikke er meldt noget officielt ud.

Magnussen er dog klar til at kvitte Formel 1-sporten, hvis de ønskede grandprix-sejre og VM-titler bliver umulige at opnå. Det siger han i et åbenhjertigt interview inden weekendens japanske grandprix.

- Hvis jeg ikke kan få øjeblikkelig succes hos McLaren og være god nok for dem, så bliver jeg aldrig god nok, siger Magnussen til hjemmesiden crash.net ifølge sporten.tv2.dk.

- Så der er ikke nogen grund til for mig at skifte til et mindre team og arbejde mig op derfra. For hvis jeg ikke kan levere fra start, bliver jeg aldrig verdensmester. Jeg er her udelukkende for at vinde verdensmesterskaber.

- Jeg er her ikke bare for at køre rundt og samle point op og slutte løbene. Jeg er her kun for at vinde, siger Magnussen.

- Og hvis jeg ikke kan det - hvis jeg ikke kan se en fremtid med sejre og mesterskaber, så er jeg ikke god nok til Formel 1. Så finder jeg på noget andet, hvor jeg kan vinde.

- Jeg tror på, at jeg kan vinde. Jeg har bevist over for mig selv, at jeg kan det her, understreger han med henvisning til, at han de seneste uger har været med helt fremme blandt de bedste.

Magnussen kender spillereglerne i Formel 1, og han vidste, hvad han gik ind til hos McLaren.

- Formel 1 var en stor forandring, men jeg er i hvert fald overbevist. Nu skal jeg bare fortsætte med at arbejde hårdt og vise, at jeg gør alt, hvad jeg kan i alle løb, siger Magnussen.

- Jeg har altid vidst, at hvis jeg ikke leverer i år, så er det slut.

- Jeg får én chance, og jeg synes, jeg gør det o.k. Det skaber selvfølgelig et pres, når medierne begynder at snakke om din fremtid. For så begynder folk at snakke, og du kan mærke den negative energi, der kommer fra det.

- Men det bliver man nødt til at arbejde med, og det er ikke et kæmpe problem for mig. For da jeg arbejdede for at få mit sæde, vidste jeg, at jeg ville få en chance, og at det var vind eller forsvind, fastslår Magnussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip