Magnussen om sin Formel 1-start: Det har været crazy

Kevin Magnussen, den danske formel 1-komet, er overlykkelig for sin første tid i bilsportens fineste klasse.

- De første måneder har været vildt imponerende, konstaterer den 21-årige McLaren-kører, da han i sit teams pavillon møder den danske og internationale presse forud for søndagens andet løb i sæsonen - Malaysias Grand Prix på Sepang-banen ved Kuala Lumpur.

- Først fik jeg sædet hos McLaren, og så sluttede jeg på podiet i Australien i mit første løb. Det havde jeg ikke regnet med for tre-fire måneder, siger han.

- Jeg elsker det. Det hele, siger han.

Rent teknisk er bremserne i Formel 1-racerne det, som har haft den største "wow"-effekt for Danmarks nye sportsstjerne.

- Alt er sindssygt i en Formel 1-bil. Men bremserne. Man får et slag ved nedbremsning. Når du kører 320 kilometer i timen og bare hamrer bremserne, så opleves den deaccellration som om, du kører ind i noget.

- Man kan ikke helt forstå, at fire hjul kan bremse en bil så hurtigt. Man føler, at der er en, som har en snor i bilen, fortæller han.

Magnussen har endnu ikke rullet en omgang på den 5,5 kilometer lange bane i Malaysia, men siden den imponerende debut i årets første løb i Melbourne for 14 dage siden har han kørt Sepang-banen igennem adskillige gange på en en simulator hjemme i England.

Fredag får han sin debut på banen, når han sammen med de andre 21 kørere i feltet tager hul på træningerne inden lørdagens kvalifikation, der afgør, hvilken rækkefølge kørerne starter i, når gælder point i søndagens løb.

- Det er ny bane for mig og derfor en ny udfordring end Melbourne. Jeg skal vænne mig til den og lære så meget jeg kan fra Jenson Button (McLarens anden kører, red.), siger Kevin Magnussen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip