Magnussen om top-5 i Sotji: Jeg havde mere i mig

Racerkøreren Kevin Magnussen havde langt mere i sig end en femteplads i søndagens Formel 1-grandprix i Sotji.

Den 22-årige dansker fortæller, at han brugte for meget benzin på de første omgange, og for at overholde de brændstofregler, der skal begrænse kørernes benzinforbrug, måtte han holde farten nede i store dele af løbet.

Magnussen fik en fremragende start, hvor han på kort tid byttede sin startplads som nummer 11 ud med en femteplads.

- Jeg havde en god første omgang. Derfra kørte jeg egentligt bare et simpelt løb.

- Jeg skulle spare rigtig meget benzin, og hele løbet cruisede jeg rundt. Det var overraskende, at der ikke kom nogen bagfra, for jeg kørte meget langsommere, end jeg kunne, siger Kevin Magnussen til 3+.

- Jeg brugte meget benzin i starten, men det bed sig i røven senere. Jeg mistede også temperatur i mine dæk og mistede derfor meget fart, siger danskeren, der optjente 10 VM-point for sin femteplads.

Magnussen var oprindeligt sjettehurtigst i lørdagens kvalifikation, men en udskiftning af en gearkasse betød, at han blev rykket fem placeringer tilbage på startgridden.

- Jeg ville gerne være startet som firer eller treer. Det kunne være spændende at se, hvad jeg kunne havde gjort fra sådan en startposition.

- Det ville have gjort, at jeg ikke skulle køre mig frem helt nede bagfra, og jeg ville måske have sparet benzin, siger danskeren.

Han kalder søndagens grandprix for et "solidt resultat", hvor både Magnussen og McLaren-kollegaen Jenson Button sluttede langt foran de to konkurrerende Force India-kørere, Sergio Perez og Nico Hulkenberg.

- Det var rart at komme tilbage og få nogle gode point. Men det var ikke en perfekt weekend, siger Kevin Magnussen.

Briten Lewis Hamilton (Mercedes) vandt i Sotji foran holdkammeraten Nico Rosberg. Mercedes sikrede sig samtidig konstruktørernes VM-titel.

Kevin Magnussens holdkammerat, Jenson Button, blev nummer fire i Rusland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip