Magnussen ramt af ny straf: Slutter som 10'er på Monza

07/09/2014

Kevin Magnussen oplevede for andet Formel 1-løb i træk at blive idømt en straf, da han søndag deltog i grandprixet på Monza-banen ved Milano.

Straffen betød, at hans syvendeplads blev vekslet til en tiendeplads, og dermed blev det trods alt til VM-point for McLaren-køreren.

Løbet blev vundet af Lewis Hamilton fra Mercedes, der udnyttede en bremsefejl af holdkammeraten Nico Rosberg undervejs.

Rosberg blev dog toer i løbet og understregede Mercedes-dominansen i denne sæson. Det var teamets syvende dobbeltsejr i år.

Straffen til Magnussen faldt efter en situation, hvor han var i duel med Williams-køreren Valtteri Bottas i et sving.

Da danskeren forsvarede sin inderbane, stødte de to biler sammen, og Bottas røg af banen, men kunne dog fortsætte.

Ikke desto mindre nåede løbets officials frem til, at Magnussen skulle idømmes en fem sekunders tidsstraf oven på hændelsen.

Men hvor han ved det seneste grandprix i belgiske Spa røg fra 6.- til 12.-pladsen på grund af juryens kendelse, betød straffen denne gang kun et hop nedad på tre pladser.

Magnussen fortjente ellers at få mere ud af et flot løb, hvor han nok fik noget nær det maksimale ud af sin McLaren-racer.

Efter en fremragende start, hvor danskeren skød frem fra femte- til andenpladsen, måtte han konstant forsvare sig mod bagfrakommende hurtigere biler.

Det lykkedes til en vis grad, men endnu engang stod det klart, at McLaren trods mange forbedringer mangler en bil, der kan være med i forreste linje.

Kevin Magnussen føjede med 10.-pladsen et enkelt point til sin sæsontotal, der nu lyder på 38.

Det sender ham ned på en samlet 12.-plads, ét point efter Sergio Perez fra Mexico og tre point efter finnen Kimi Räikkönen.

Holdkammeraten Jenson Button er rykket op på syvendepladsen med 72 point.

I toppen holder Nico Rosberg fast i den samlede førsteplads, men forspringet til Lewis Hamilton er nu nede på 22 point.