Magnussen ryger ud som nummer 17 i kvalifikationen

Kevin Magnussen starter langt tilbage i feltet i søndagens Formel 1-grandprix i Shanghai.

Den 23-årige danske Renault-kører satte 17. hurtigste tid af de 22 kørere i lørdagens kvalifikation i den kinesiske storby.

Sidste års kvalifikationsformat fik comeback i Shanghai, og Magnussen formåede lige netop ikke at klare sig videre fra den første af de tre kvalifikationsrunder, hvor de første seks kørere blev udskilt.

Hen imod afslutningen af den første kvalifikationsrunde Q1 lykkedes det svenske Marcus Ericsson (Sauber) at skubbe danskeren ud af top-16 med 2/100 sekund.

Dermed gik Ericcson videre til Q2 på bekostning af Magnussen, der har haft problemer med sin Renault under træningerne i Kina på grund af et defekt hjulophæng.

Kevin Magnussen led derfor under, at han ikke har haft mange træningsomgange på banen i Shanghai.

Danskerens holdkammerat hos Renault, Jolyon Palmer, starter som nummer 19, mens den regerende verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes) indleder fra bageste startrække efter problemer med bilen.

Hamiltons holdkammerat, den førende i VM-stillingen Nico Rosberg, satte hurtigste kvalifikationstid og indleder fra pole position med australieren Daniel Ricciardo (Red Bull) ved siden af sig.

Kvalifikationen i Shanghai blev afbrudt i 20 minutter undervejs, efter at tyske Pascal Wehrlein (Manor) ramte et bump på den regnvåde bane og blev slynget ud i barrieren. Efterfølgende forsøgte løbsarrangørerne at reparere banen.

Forud for den igangværende sæson i Formel 1 blev der indført et nyt format i kvalifikationen, hvor en kører elimineres hvert 90. sekund. Tanken var, at det skulle skabe ekstra spænding, men det har haft den modsatte effekt.

Derfor er det tidligere format med tre kvalifikationsrunder - Q1, Q2 og Q3 - genindført til weekendens grandprix i Kina.

/ritzau/

 

Dagens Gossip