Magnussen slår Button med et sekund i Spa-kvalifikation

Kevin Magnussen (McLaren) satte holdkammeraten Jenson Button eftertrykkeligt på plads i kvalifikationen til søndagens grandprix i Belgien.

Button havde ellers været hurtigere end danskeren i samtlige tre træninger på Spa-banen, men da det gjaldt, var Magnussen bedst.

Den 21-årige dansker var mere end et sekund hurtigere end Button. Indsatsen i kvalifikationen rækker til en startplads i syvendebedste position.

Det hører med til historien, at Magnussen var tæt på at blive sorteret fra allerede i Q1, hvor de første seks af de 22 kørere skulle pilles ud af kvalifikationen.

På absolut yderste mandat - en 16.-plads - kørte danskeren sig videre til Q2. Havde Nico Hülkenbergs Force India-racer ikke mistet vejgrebet i et splitsekund, ville Magnussen med garanti være røget ud i Q1.

I det næste udskillelsesløb, Q2, demonstrerede danskeren fin mental styrke, da han satte ottendebedste tid og slog McLaren-holdkammeraten, Jenson Button. Magnussen var derfor ikke i fare for at være blandt de seks kørere, der måtte ud efter Q2.

I Q3 fortsatte danskeren den imponerende stil og sluttede igen foran sin britiske teamkollega. Button starter søndagens grandprix som nummer 10 - tre placeringer efter Magnussen.

Den førende i VM-stillingen, tyske Nico Rosberg (Mercedes), nappede sin syvende pole position i denne sæson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip