Magnussen slår Button med et sekund i Spa-kvalifikation

Kevin Magnussen (McLaren) satte holdkammeraten Jenson Button eftertrykkeligt på plads i kvalifikationen til søndagens grandprix i Belgien.

Button havde ellers været hurtigere end danskeren i samtlige tre træninger på Spa-banen, men da det gjaldt, var Magnussen bedst.

Den 21-årige dansker var mere end et sekund hurtigere end Button. Indsatsen i kvalifikationen rækker til en startplads i syvendebedste position.

Det hører med til historien, at Magnussen var tæt på at blive sorteret fra allerede i Q1, hvor de første seks af de 22 kørere skulle pilles ud af kvalifikationen.

På absolut yderste mandat - en 16.-plads - kørte danskeren sig videre til Q2. Havde Nico Hülkenbergs Force India-racer ikke mistet vejgrebet i et splitsekund, ville Magnussen med garanti være røget ud i Q1.

I det næste udskillelsesløb, Q2, demonstrerede danskeren fin mental styrke, da han satte ottendebedste tid og slog McLaren-holdkammeraten, Jenson Button. Magnussen var derfor ikke i fare for at være blandt de seks kørere, der måtte ud efter Q2.

I Q3 fortsatte danskeren den imponerende stil og sluttede igen foran sin britiske teamkollega. Button starter søndagens grandprix som nummer 10 - tre placeringer efter Magnussen.

Den førende i VM-stillingen, tyske Nico Rosberg (Mercedes), nappede sin syvende pole position i denne sæson.

/ritzau/

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip