Magnussen slutter Formel 1-test som dagens arbejdshest

Skrevet af admin

25/02/2016

Mest læste i dag

Efter en træg start er der de seneste dage kommet stabilitet i Renault-raceren, og det sendte Kevin Magnussen på benhårdt arbejde under torsdagens test i Barcelona.

Danskeren styrede Formel 1-bilen ud på imponerende 153 omgange og var dermed uden sammenligning den flittigste mand på den spanske bane.

Det var samtidig en klar forbedring i forhold til de 111 omgange, det blev til i Magnussens testdebut onsdag, og så lever holdet nok med, at bilen gik i stå ti minutter før lukketid og måtte køres i garagen på et fejeblad.

Efter et års ufrivillig pause fra sporten har Magnussen haft hårdt brug for at få kørt en masse kilometer, og han må prise sig lykkelig for Renaults beslutning om at lade ham få dag tre og fire, mens teamkollega Jolyon Palmer fik lov at indvi bilen mandag og tirsdag.

På den måde var det Palmer, der fik al besværet, som der typisk er med en ny bil på de første testdage, og briten fik kun lov at køre 79 omgange på sine to dage, mens Magnussen sluttede på 264 rundture på Circuit de Catalunya.

I flere timer torsdag formiddag havde Magnussen bedste tid, men det skyldtes primært, at Renault skulle teste hurtige dæk og er ikke en indikation af bilens aktuelle styrke i feltet.

I virkeligheden var holdets løbsdirektør, Frédéric Vasseur, en smule lunken ved at se sit hold øverst på resultattavlen, fordi han frygtede, at det vil skabe upassende forventninger til Renualt inden sæsonstarten om tre og en halv uge.

Vurderingen er fortsat, at bilen mangler motorkraft og hører til i den nederste halvdel af feltet lige nu.

Selv om Magnussen altså var køreren med flest kilometer på samvittigheden, var det igen Mercedes, der kørte længst i torsdagens test.

Det suveræne tyske hold havde atter valgt at splitte dagen op, så Lewis Hamilton kørte første halvdel, inden Nico Rosberg overtog rattet efter frokostpausen. Til sammen pressede de bilen ud på 185 omgange.

Dagens store taber blev det kriseramte McLaren-mandskab, hvor Fernando Alonso kun kørte tre omgange uden at blive noteret for en tid, inden bilen blev kørt i garagen for resten af dagen.

Formel 1-testen går ind i sin anden fase tirsdag i næste uge, når holdene tager hul på de sidste fire testdage inden grandprix-premieren i Melbourne.

/ritzau/