Magnussen: Spa-banen er helt fantastisk

- En syvendeplads er ikke noget fantastisk resultat, men det er ikke en dårlig position at starte i søndag.

Sådan opsummerede den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen (McLaren), da det efter lørdagens kvalifikation stod klart, at han søndag starter det belgiske grand prix på Spa-banen i syvende position.

Han var euforisk efter mødet med den legendariske bane.

- Jeg kan ikke overdrive hvor meget, jeg elsker at køre her. Banen er helt fantastisk at køre på i enhver racer, og forhåbentlig kan vi i morgen lave et godt resultat og hente point, siger Magnussen til holdets hjemmeside.

Positionen kom i hus, efter Magnussen faktisk havde været tæt på at blive sorteret fra allerede i Q1, hvor de første seks af de 22 kørere skulle pilles ud af kvalifikationen.

- Forholdene var ekstremt svære i dag, og faktisk var jeg tæt på slet ikke at komme til Q2, fordi jeg flat-spottede mine dæk på første omgang og havde massiv understyring. Men det lykkedes at komme igennem, så det var okay.

I det næste udskillelsesløb, Q2, satte han ottendebedste tid og slog McLaren-holdkammeraten, Jenson Button, og i Q3 sluttede danskeren igen foran sin britiske teamkollega.

Button starter søndagens grandprix som nummer 10, tre placeringer efter Magnussen, der udtrykker et enkelt ønske til vejrguderne.

- Et tørt løb i morgen ville være rart.

Den førende i VM-stillingen, tyske Nico Rosberg (Mercedes), nappede sin syvende pole position i denne sæson.

Søndagens grand prix begynder klokken 14

/ritzau/